LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Lekkage vinden

We kunnen vochtprobleem niet vinden

Als je een vochtprobleem hebt en je kunt de oorzaak niet vinden, is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen voor een lekdetectie. Wij van Leak Check inspecties kunnen met geavanceerde apparatuur en meetmethoden de oorzaak van het vochtprobleem opsporen en een advies geven over de beste oplossing uitgewerkt in een overzichtelijk meetverslag.

Mogelijke oorzaken van vochtproblemen kunnen zijn:

 

  • Lekkages in leidingen, daken of gevels
  • Condensatie door gebrek ventilatie
  • Doorslaand vocht door slechte afdichting of beschadiging/slijtage van gevels
  • Problemen met de fundering of drainage
oorzaken lekkage muur

Een professionele lekdetectie kan helpen om de juiste oorzaak van het probleem vast te stellen en een passende oplossing te vinden. Vaak is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen en gezondheidsproblemen te vermijden.

Hoe herken je een vochtprobleem?

Er zijn verschillende manieren om een vochtprobleem te herkennen:

E

Vochtplekken

Dit is de meest voorkomende manier om vochtproblemen te herkennen. Vochtplekken zijn zichtbaar op muren, plafonds en vloeren. Deze plekken zijn vaak geel of bruin van kleur en voelen vochtig aan.

E

Schimmel

Schimmelgroei is een ander duidelijk teken van een vochtprobleem. Schimmel gedijt goed in vochtige omstandigheden en kan zich verspreiden van muren naar plafonds en vloeren.

E

Vochtige lucht

Een vochtprobleem kan ook worden herkend aan de vochtige lucht in een kamer. De luchtvochtigheid kan worden gemeten met een hygrometer.

E

Penetrante geur

Bij de aanwezigheid van een penetrante geur kan er een lekkage aanwezig zijn in uw afvoeren.

E

Loslatend behang of verf

Als behang of verf begint los te laten van de muur, kan dit een teken zijn van vochtproblemen.

vochtplekken plafond

Als je één of meer van deze tekenen opmerkt, kan het zijn dat je een vochtprobleem hebt. Leak Check inspecties kan het probleem vakkundig voor je opsporen.

Bruine vocht plekken op muur

Bruine plekken op de muur kunnen duiden op vochtproblemen, lekkages of schimmelvorming. Het is belangrijk om de oorzaak van deze plekken te achterhalen en te verhelpen om verdere schade aan de muur en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Om de oorzaak van de bruine plekken op de muur te achterhalen, kan het nodig zijn om een professioneel bedrijf in te schakelen voor een vochtdiagnose of lekdetectie. Wij kunnen met geavanceerde apparatuur en meetmethoden de oorzaak van het vochtprobleem opsporen en een advies geven over de beste oplossing. Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken en niet alleen de gevolgschade te behandelen, hiermee wordt de lekkage niet opgelost.

lekkage muur herkennen

Lekdetectie voor opsporen vochtprobleem

Lekdetectie is een nuttig hulpmiddel bij het opsporen van vochtproblemen. Wij helpen om de exacte locatie van het vochtprobleem te bepalen, vooral als het niet direct zichtbaar is. Enkele veelgebruikte methoden voor lekdetectie zijn:

E

Thermografie:

Dit is een methode waarbij een infrarood warmtebeeld camera wordt gebruikt om temperatuurverschillen in een muur of plafond te detecteren. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld leidingen in kaart brengen waarmee ook lekkages zichtbaar kunnen worden, maar ook schadelocaties die met het blote oog niet waarneembaar zijn kunnen hiermee worden vast gelegd.

E

Endoscopie:

Deze methode wordt vaak gebruikt om de binnenkant van muren of achter voorzetwanden te kijken. Lees meer over endoscopie.

E

Ultrasoon detectie:

Met deze methode maken we gebruik van geluidsgolven om lekkages in bijvoorbeeld kozijnen of lichtstraten te constateren. De hoge toon gaat door de kleinste openingen welke mogelijk de lekkage veroorzaken.

E

Kleurstof:

Een kleurstof kan aan het water worden toegevoegd, waardoor de bron van de lekkage gemakkelijker te vinden is. Lekkage opsporen met kleurstoftest

E

Rioolcamera:

Met de rioolcamera kunnen we de binnenzijde van de afvoerleidingen controleren op eventuele lekkages.

E

Traceergas meting:

Een traceergas meting betreft het afpersen van drukleidingen, wanneer er drukverlies aanwezig is kan dit traceergas opgespoord worden met onze sensor, dit werkt ook met een afvoerleiding. Hiermee wordt vaak onnodig breekwerk vermeden.

vochtplekken plafond

Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.