LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Kleurstoftest

Kleurstoftest voor opsporen lekkage

Een kleurstoftest is een methode om lekkages op te sporen door het gebruik van kleurstof.

Water kunnen we een bepaalde kleur geven, dit wordt vaak gebruikt in afvoeren (hwa&vwa) en tijdens bouwkundige lekkages.

De kleurstof kan bijvoorbeeld in een toilet of afvoerputje worden toegediend, waarna er gekeken wordt waar de kleurstof uiteindelijk verschijnt. Op deze manier kan de locatie van de lekkage worden vastgesteld.

Bij een bouwkundige lekkage werken we vaak met meerdere verschillende kleuren. Het kan namelijk vaak enige tijd in beslag nemen voor dat er een lekkage ontstaat. Door met verschillende kleuren te werken houden we overzicht, ook is het een uitstekend bewijs in ons meetverslag.

lekkage muur onderzoeken

Welke lekkages kun je opsporen met kleurstoffen?

Een kleurstoftest kan gebruikt worden om lekkages op te sporen in verschillende soorten situaties, waaronder:

E

Sanitair:

Een kleurstoftest kan helpen bij het opsporen van lekkages in sanitaire voorzieningen, zoals wastafels, douches, toiletten en badkuipen. Ook afdichtingen als kit- en voegwerken worden hier vaak mee getest.

E

Zwembaden:

Een kleurstoftest kan helpen bij het opsporen van lekkages in zwembaden.

E

Dak systemen:

Een kleurstoftest kan helpen bij het opsporen van lekkages in verschillende type dakbedekkingen inclusief sedum daken.

E

Kelder lekkages:

Bij vochtproblemen in kelderruimtes zijn er vaak verschillende oorzaken mogelijk, met kleurstoffen kan er duidelijkheid geschetst worden, dit is vaak een onderdeel van het onderzoek.

oorzaken lekkage muur

De kleurstoffen die wij tijdens onze onderzoeken toepassen zijn biologisch afbreekbaar.

Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.