LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Lekkage muur

Wat kun je doen bij lekkage in een muur?

Een lekkage in de muur kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld slechte isolatie, een beschadigde waterleiding of afvoer, problemen met de dakbedekking of vocht dat van buitenaf de muur binnendringt.

Als je een lekkage in de muur vermoedt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen:

E

Zoek de bron van de lekkage:

Probeer te achterhalen waar het vocht in de muur vandaan komt. Als je er zelf niet uitkomt, schakel dan een lekkagespecialist in om de oorzaak te achterhalen.

E

Repareer de lekkage:

Heb je de bron van de lekkage gevonden, zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk wordt gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

E

Droog de muur:

Is er vocht in de muur getrokken, droog deze dan om schimmelgroei en verdere beschadiging te voorkomen. Gebruik hiervoor een ontvochtiger of ventilator, en zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte.

lekkage muur onderzoeken
E

Repareer eventuele schade:

Als er al schade is ontstaan, zoals bijvoorbeeld loslatend behang of pleisterwerk, repareer dit dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Zaak is wel dat de oorzaak van de lekkage in de muur is weggenomen.

E

Voorkom toekomstige lekkages:

Neem maatregelen om toekomstige lekkages te voorkomen, zoals regelmatig onderhoud aan de dakbedekking en controleer de waterleidingen en afvoeren.

Pak lekkage in de muur zo snel mogelijk aan. Het kan leiden tot verdere schade en vochtproblemen in de kelder en het huis. Een professionele aanpak kan helpen om de lekkage snel en effectief op te lossen

Oorzaak lekkage muur onduidelijk

Wanneer de oorzaak van de lekkage in de muur onduidelijk is, is het verstandig om een professionele lekkage expert in te schakelen om het probleem op te sporen. Zij hebben de kennis en apparatuur om de oorzaak van de lekkage te achterhalen en een passende oplossing te bieden. Een aantal mogelijke oorzaken van een lekkage in de muur zijn:

E

Problemen met de dakbedekking:

Problemen met de dakbedekking: Een slecht functionerend dak kan water door de dakbedekking laten sijpelen en in de muren terechtkomen. Lees hier meer over lekkage dak.

E

Problemen met de waterleiding:

Een lek in de waterleiding kan leiden tot water dat in de muur sijpelt. Als je een verhoogd waterverbruik opmerkt, kan dit duiden op een lekkage in de waterleiding.

E

Slechte isolatie:

Als de muur niet goed geïsoleerd is, kan er condensatie optreden aan de binnenkant van de muur, wat kan leiden tot vochtproblemen en lekkages.

E

Problemen met de afvoer:

Een verstopte of beschadigde afvoer kan leiden tot water dat terugstroomt en in de muur terechtkomt. Lees hier meer over lekkage in de badkamer.

E

Problemen met het buitenspouwblad:

Als het buitenspouwblad van de muur beschadigd is of aangetast door weersomstandigheden, kan er water doorheen sijpelen en in de muur terechtkomen.

oorzaken lekkage muur

Het is belangrijk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, om verdere schade aan de muur en het gebouw te voorkomen. Schakel een loodgieter of bouwexpert in, maar als deze de lekkage niet kunnen vinden is het mogelijk om een lekdetectie specialist in te schakelen. Dit voorkomt dat u onnodig moet breken om een lekkage te vinden.

Muur lekkage opsporen

lekkage opsporen door lekdetectie

Als de oorzaak van de lekkage in de muur onduidelijk is, kan lekdetectie worden gebruikt om de exacte locatie van het lek te bepalen. Lekdetectie is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde apparatuur om de locatie van het lek te vinden zonder de muur open te breken.

Er zijn verschillende methoden voor lekdetectie, waaronder:

E

Thermografie:

Hierbij wordt gebruik gemaakt van infraroodcamera’s om temperatuurverschillen in de muur te detecteren die kunnen duiden op een lek.

E

Endoscopie:

Hierbij wordt een kleine camera in de muur geplaatst om het lek op te sporen. Lees meer over het opzoeken van een lekkage door endoscopie.

lekkage muur opsporen
E

Ultrasoon detectie:

Hierbij wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven om het lek in de muur op te sporen. Deze techniek is met name geschikt voor het opsporen van lekkages in leidingen.

E

Traceergas detectie:

Hierbij wordt een gas in de leidingen geïnjecteerd en vervolgens wordt de gasconcentratie in de muur gemeten om de locatie van het lek te bepalen. Lees meer over het opsporen van een lekkage met traceergas.

Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.

Hoe herken je lekkage in een muur?

Er zijn een aantal tekenen die kunnen wijzen op een lekkage in de muur:

E

Vochtige plekken op de muur

Een van de meest voor de hand liggende tekenen van een lekkage in de muur is het verschijnen van vochtige plekken op de muur. Dit kan variëren van een lichte verkleuring tot een duidelijke vlek of zelfs schimmelvorming.

E

Veranderende kleur van de muur

Een vochtige muur, kan leiden tot een verandering in kleur van de muur, zoals donkerder worden of verkleuring.

E

Slechte geur

Een lekkage in de muur kan leiden tot een muffe geur in huis, vooral als het vocht heeft geleid tot schimmelvorming.

lekkage muur herkennen
E

Opgezwollen of vervormde muur

Een lekkage die al geruime tijd aanwezig is, kan leiden tot een opgezwollen of vervormde muur.

E

Verhoogd vochtgehalte in huis

Een muur lekkage, kan ook leiden tot een verhoogd vochtgehalte in huis, dit kan leiden tot condensatie op ramen, vocht op de vloer en andere tekenen van vochtproblemen.

Als je een of meerdere van deze tekenen opmerkt, is het verstandig om een professionele loodgieter of lekdetectie bedrijf in te schakelen om het probleem te diagnosticeren en te repareren. Hoe eerder de lekkage wordt opgespoord en verholpen, hoe minder schade er aan de muur en het gebouw kan ontstaan.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van een lekkage in de kelder, neem dan contact op met Leakcheck. We bespreken het probleem met u en kijken waar we kunnen helpen. Wilt u eerst wat meer over ons weten? Lees dan over ons bedrijf.