LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Gaslek opsporen

Is er het vermoeden van een gaslek maar onduidelijk waar deze zich exact bevind? Leak Check doet snel en vakkundig onderzoek om de gaslek te lokaliseren. Door gebruik te maken van specialistische apparatuur om de gas lekkage op te sporen hoeft hier geen sloopwerk aan te pas te komen.

Wat is een gaslek?

Bij een gaslek is er meestal een scheurtje ontstaan in een gasslang of leiding. Het kan ook zijn dat een leiding niet goed is aangesloten op een apparaat. Een andere optie is dat er een koppelstuk kapot is, ook dan ontstaat er lekkage van gas.

Een gaslek kan veel schade veroorzaken en er kunnen zeer gevaarlijke situaties ontstaan. Heb je het vermoeden dat er ergens gas lekt in jouw woning of bedrijfspand, neem dan direct contact op met een vakman.

Kleine gaslekken worden meestal niet zo snel ontdekt, maar kunnen in de loop van tijd wel degelijk voor problemen zorgen. Door de snelle ontvlambaarheid van aardgas kan direct brandgevaar ontstaan. Verder ontstaat kans op verstikking doordat zuurstof uit de ruimte verdreven wordt door het gas.

Gas lekkage onderzoek

gas_lek_opsporen

Hoe kan ik een gaslek herkennen?

Aardgas heeft van zichzelf geen geur. Maar om te zorgen dat een eventuele gaslek toch op tijd wordt ontdekt heeft men in Nederland een sterk ruiken middel toegevoegd aan het gas; tetrahydrothiofeen (THT). Zodra je het gas ruikt is er niet direct gevaar voor explosie, de hoeveelheid gas in de lucht is dan slechts 1 procent. Wel is het nodig om direct actie te ondernemen zodra gas geroken wordt.

Wat te doen bij een gaslek?

Als je een sissend geluid hoort is er sprake van een grote gaslek. Zet dan zo snel mogelijk de gastoevoer uit en open alle ramen en deuren voor ventilatie. Ook wil je natuurlijk vonken voorkomen, dus gebruik zo min mogelijk elektriciteit. Uiteraard zijn roken en vuur zeer gevaarlijk in de buurt van een gaslek.

Bij een grote gaslek is het belangrijk om direct het nationale storingsnummer te bellen: Om een gaslek te melden, bel het nationale storingsnummer (0800 – 9009) of 112. Als je 112 belt, is het belangrijk om naar de brandweer te vragen. Geef je exacte adres en vertel wat de huidige situatie is

Bij gaslekken waarbij niet duidelijk is waar de leiding defect is kunt u contact opnemen met Leak Check, wij sporen de oorzaak voor u op zonder hak en breek werk.

Zelf een gaslek opsporen

 

Je kunt heel goed zelf een gaslek opsporen in de leidingen waar je bij kunt komen. Voor de leidingen die in muren of vloeren liggen is dit natuurlijk niet mogelijk. Hiervoor is het nodig op de hulp in te schakelen van Leak Check. Wij kunnen namelijk zonder hakken of breken ook deze leidingen voor u controleren met onze apparatuur.

Met name bij oudere gebouwen of grote renovaties is het verstandig om de gasleidingen aan een controle te onderwerpen. Alleen dan weet u zeker dat alles veilig is.

Gaslekdetectie kosten snel terug verdient

Niet alleen zal uw verzekering vaak de kosten van gaslekdetectie vergoeden, maar ook het voorkomen van breek- en sloopwerk maakt dat de kosten voor rapportage snel zijn terug verdient. Doordat uw installateur direct op de juiste plaats aan de herstelwerkzaamheden kan beginnen wordt veel overlast bespaart.