LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Drukverlies cv-ketel

Wat te doen bij drukverlies van de cv-ketel?

Drukverlies in de cv-ketel kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder vind je een aantal mogelijke oorzaken:

E

Lekkage in het systeem

Een lekkage in het systeem kan zorgen voor drukverlies. Het kan gaan om een lekkende leiding, radiator, expansievat of cv-ketel.

E

Problemen met het expansievat

Het expansievat in de cv-ketel vangt de drukverschillen in het systeem op. Als het expansievat kapot is, kan dit zorgen voor drukverlies.

E

Problemen met de drukmeter

De drukmeter kan defect raken, waardoor deze geen juiste druk meer aangeeft.

E

Problemen met de ontluchting

Als er lucht in het systeem zit, kan dit drukverlies veroorzaken. Het is daarom belangrijk om het systeem regelmatig te ontluchten.

lekkage expansievat cv-ketel

Als je drukverlies constateert in de cv-ketel, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je kunt zelf de druk in de cv-ketel controleren. Als de druk te laag is, kun je deze bijvullen tot de juiste waarde. Als je echter niet zeker weet wat de oorzaak van het drukverlies is, kun je het beste een loodgieter inschakelen om het probleem op te lossen.

Drukverlies cv ketel door lekkage

Als er sprake is van drukverlies in de cv-ketel kan dit duiden op een lekkage in het systeem. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een lekkende leiding of een kapotte radiator.

Als het drukverlies aanzienlijk is, kan het zijn dat de cv-ketel zichzelf uitschakelt om schade te voorkomen. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Het is belangrijk om lekkages in de cv-ketel zo snel mogelijk te verhelpen, om onnodig energieverlies en schade te voorkomen.

cv-ketel drukverlies door lekkage

Drukverlies cv-ketel oplossingen

lekkage cv ketel opsporen

 

Als je vermoedt dat er sprake is van een lekkage in de cv-ketel, kun je het beste een professional inschakelen om de lekkage op te sporen en te repareren. Een lekdetectie specialist kan gebruik maken van verschillende technieken om de lekkage op te sporen, zoals:

E

Visuele inspectie:

Een specialist  kan een visuele inspectie uitvoeren om te kijken of er water of vocht zichtbaar is rondom de cv-ketel of leidingen.

E

Vochtmeting:

Doormiddel van een professionele vochtmeter worden de onderlinge vochtwaarden in de materialen gemeten zodoende kan men een indruk krijgen waar de lekkage zich bevind.

E

Druktest:

Er kan een druktest uitgevoerd worden om te bepalen of er sprake is van een lekkage in het systeem.

cv-ketel druk testen
E

Ultrasoon detectie:

Met ultrasoon detectie kan een lekdetectie specialist precies bepalen waar de lekkage zich bevindt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die worden uitgezonden en opgevangen.

E

Thermografie:

Met een thermografische camera kunnen warmteverschillen in de cv-ketel en leidingen opgespoord worden. Hierdoor kan de locatie van de lekkage worden bepaald.

E

Traceergas:

Door het water uit het systeem te vervangen met traceergas is het mogelijk de lekkage te traceren met een sensor. Het gas treedt door de vloeroppervlak naar buiten.

Als de lekkage is opgespoord, kan de loodgieter de juiste reparatie uitvoeren. Het is belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten repareren, omdat dit anders kan leiden tot ernstige schade aan de cv-ketel en het leidingwerk.

Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.

Leak Check is specialist in het opsporen van lekkages. Bij drukverlies van de Cv-ketel is met het blote oog niet altijd te zien waar de lekkage zich bevind. Door de lekkage snel op te laten sporen kan verdere schade worden voorkomen.