LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Drukverlies cv-ketel

Wat te doen bij drukverlies van de cv-ketel?

Drukverlies in de cv-ketel kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder vind je een aantal mogelijke oorzaken:

E

Lekkage in het systeem

Een lekkage in het systeem kan zorgen voor drukverlies. Het kan gaan om een lekkende leiding, radiator, expansievat of cv-ketel.

E

Problemen met het expansievat

Het expansievat in de cv-ketel vangt de drukverschillen in het systeem op. 

E

Problemen met de ontluchting

Als er lucht in het systeem zit, kan dit drukverlies veroorzaken omdat er vaak een automatische ontluchter in de cv-ketel is verwerkt.

lekkage expansievat cv-ketel

Als je drukverlies constateert in de cv-ketel, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je kunt zelf de druk in de cv-ketel controleren. Als de druk te laag is, kun je deze bijvullen tot de juiste waarde. Dient de installatie herhaaldelijk te worden bijgevuld kunnen wij de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk.

Drukverlies cv ketel door lekkage

Als er sprake is van drukverlies in de cv-installatie kan dit duiden op een lekkage in het systeem. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een lekkende leiding of cv-ketel.

Als het drukverlies aanzienlijk is, kan het zijn dat de cv-ketel zichzelf uitschakelt om schade te voorkomen. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Het is belangrijk om lekkages in de cv-ketel zo snel mogelijk te verhelpen, om onnodige schade te voorkomen.

cv-ketel drukverlies door lekkage

Drukverlies cv-ketel oplossingen

lekkage cv ketel opsporen

 

Als je vermoedt dat er sprake is van een lekkage in de cv-ketel, kun je het beste een professional inschakelen om de lekkage op te sporen en te repareren. Een lekdetectie specialist kan gebruik maken van verschillende technieken om de lekkage op te sporen, zoals:

E

Visuele inspectie:

Er wordt altijd een visuele inspectie uitgevoerd om te kijken of er water of vocht zichtbaar is rondom de cv-ketel of leidingen.

E

Druktest:

Er kan een druktest middels traceergas worden uitgevoerd om te bepalen of er sprake is van een lekkage in het systeem en indien aanwezig kan deze hiermee worden opgespoord.

cv-ketel druk testen
E

Thermografie:

Met een thermografische warmtebeeld camera kunnen warmteverschillen in de cv-ketel en leidingen opgespoord worden. Hierdoor kan de locatie van de lekkage worden bepaald.

E

Vocht detectie:

Middels vochtmetingen kunnen we wegwijs worden, we krijgen hierdoor meer informatie en zicht op de lekkage. In combinatie met een van de andere meet methodes kunnen we de exacte locatie bepalen.

Als de lekkage is opgespoord, kan de loodgieter de juiste reparatie uitvoeren. Het is belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten repareren, omdat dit anders kan leiden tot ernstige schade aan de cv-ketel en het leidingwerk.

Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.

Leak Check is specialist in het opsporen van lekkages. Bij drukverlies van de Cv-ketel is met het blote oog niet altijd te zien waar de lekkage zich bevind. Door de lekkage snel op te laten sporen kan verdere schade worden voorkomen.