LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Lekkage kelder

Kelder lekkage wat te doen?

Kelder lekkage onderzoeken

Een lekkage in de kelder kan verschillende oorzaken hebben, zoals lekkende leidingen, scheuren in de muur of vloer, problemen met de afwatering of water dat door de wanden sijpelt. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een lekkage in de kelder op te sporen en te repareren:

E

Controleer de afvoer:

Controleer of er verstoppingen zijn in de afvoer van de kelder. Als het water niet goed weg kan stromen, kan het zich ophopen en uiteindelijk leiden tot lekkages.

E

Controleer de wanden:

Kijk of er scheuren of andere beschadigingen zijn in de muren of vloeren van de kelder. Deze kunnen een bron van lekkage zijn.

E

Controleer de buitenkant van het huis:

Controleer de buitenkant van het huis op tekenen van waterbeschadiging, zoals vochtige plekken, schimmelvorming of afbladderende verf. Als er problemen zijn met de afwatering rond het huis, kan het water de kelder binnenkomen.

lekkage kelder oplossen
E

Gebruik waterdetectieapparatuur:

Waterdetectieapparatuur kan helpen om de exacte locatie van de lekkage in de kelder te bepalen. Het kan ook helpen om te bepalen hoe groot de omvang van de lekkage is.

E

Schakel een professional in:

Als je de oorzaak van de lekkage niet kunt vinden, schakel dan een professional in. Een lekkagespecialist kan voor u de oorzaak vinden en te repareren.

Het is belangrijk om een lekkage in de kelder zo snel mogelijk aan te pakken, omdat het kan leiden tot verdere schade en vochtproblemen in de kelder en het huis. Een professionele aanpak kan helpen om de lekkage snel en effectief op te lossen

Oorzaken lekkage kelder

Hoe ontstaat een lekkage in de kelder?

Er zijn verschillende oorzaken voor een lekkage in de kelder. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

E

Problemen met de afwatering:

Als het water niet goed kan wegstromen van het huis, bijvoorbeeld bij harde regen, kan het zich ophopen en uiteindelijk in de kelder terechtkomen. Dit kan worden veroorzaakt door geblokkeerde regenpijpen, een slechte afwatering rond het huis, of problemen met de riolering.

E

Scheuren in de wanden of vloer:

Scheuren in de muren of vloer van de kelder kunnen worden veroorzaakt door zwaar verkeer boven de kelder, trillingen van machines of door natuurlijke bewegingen van de grond.

E

Lekkende leidingen:

Lekkende waterleidingen in de kelder kunnen ook leiden tot waterproblemen. De lekkages kunnen worden veroorzaakt door verouderde of beschadigde leidingen.

E

Problemen met de afdichting:

De afdichting van de kelder kan na verloop van tijd verslechteren of beschadigd raken, waardoor er water kan binnendringen.

E

Hoog grondwaterpeil:

Een hoog grondwaterpeil kan ertoe leiden dat water door de wanden of vloer van de kelder sijpelt.

lekkage kelder muur scheur

Het is belangrijk om de oorzaak van de lekkage in de kelder zo snel mogelijk te achterhalen en aan te pakken om verdere schade aan de kelder en de omliggende structuren te voorkomen. Een lekdetectie specialist kan helpen om de exacte locatie van de lekkage op te sporen zonder dat er in de muren gehakt en gebroken hoeft te worden. Vaak is het ook een eis van de verzekering dat er een lekdetectie wordt uitgevoerd.

Kelder lekkage opsporen

Waar komt de lekkage in de kelder vandaan?

Het opsporen van een lekkage in de kelder kan een uitdaging zijn, vooral als de bron van het probleem niet onmiddellijk duidelijk is. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de lekkage in de kelder op te sporen:

E

Controleer de muren en de vloer van de kelder op tekenen van water, vocht of schimmel. Merk op waar de problemen zich voordoen en of er patronen zijn.

E

Een vochtigheidsmeter kan helpen om te bepalen welke delen van de kelder vochtig zijn en welke delen niet. Op deze manier kan je mogelijk de locatie van de lekkage bepalen.

E

Schakel een lekdetectiebedrijf in: Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.

lekkage in kelder opsporen

Heb je hulp nodig bij het oplossen van een lekkage in de kelder, neem dan contact op met Leakcheck. We bespreken het probleem met u en kijken waar we kunnen helpen. Wilt u eerst wat meer over ons weten? Lees dan over ons bedrijf.