LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Druktest – traceergas

Lekkage opsporen met traceergas

Een druktest wordt uitgevoerd bij lekkage omdat het een effectieve manier is om de locatie van het lek te bepalen. Als er een lek is in een systeem, kan dit leiden tot verlies van druk of verlies van het medium dat door het systeem wordt getransporteerd, zoals water, gas, olie of lucht. Door het systeem onder druk te zetten en vervolgens de druk te meten, kan worden bepaald of de druk daalt, wat kan duiden op een lek. Als er drukverlies aanwezig is kunnen wij met ons traceergas het lek opsporen.

Als er een lek wordt vermoed maar de locatie niet bekend is, kan een druktest helpen om het lek te lokaliseren. Door het systeem onder druk te zetten en deze vervolgens af te persen kan na worden gegaan of er drukverlies aanwezig is. Bij drukverlies kan het lek met traceergas worden opgespoord. Op deze manier kan het lek nauwkeurig worden gelokaliseerd en kan de reparatie efficiënt worden uitgevoerd.

lekkage expansievat cv-ketel

Een druktest kan ook worden gebruikt om te controleren of een systeem volledig is afgesloten en geen lekken heeft voordat het in gebruik wordt genomen of voordat er wijzigingen in het systeem worden aangebracht. Dit kan helpen om onvoorziene lekkages te voorkomen en de veiligheid te waarborgen.

Hoe werkt een druktest voor het opsporen van lekkage?

Een druktest voor het opsporen van lekkage werkt door het onder druk zetten van het te testen systeem met traceergas en vervolgens het monitoren van de druk gedurende een bepaalde periode. Als er een lek aanwezig is, zal de druk in het systeem dalen en dit kan worden gedetecteerd met behulp van een traceergas meter. Het traceergas brengt geen schade aan uw installaties.

cv-ketel drukverlies door lekkage

Welke lekkages kun je opsporen met een druktest? (traceergas)

Een druktest kan worden gebruikt om verschillende soorten lekkages op te sporen, afhankelijk van het type systeem dat wordt getest. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van lekkages die met een druktest kunnen worden opgespoord zijn:

E

Lekkages in waterleidingen:

Een traceergastest kan worden gebruikt om een lekkage in uw waterleiding te traceren.

E

Lekkages in gasleidingen:

Een traceergastest kan worden gebruikt om een lekkage in uw gasleiding te traceren.

E

Lekkages in CV-installaties:

Een traceergastest kan worden gebruikt om een lekkage in uw CV-installatie te traceren.

cv-ketel druk testen
E

Lekkage in afvoeren:

Een traceergastest kan worden gebruikt om een lekkage in uw afvoerleidingen te traceren.

E

Lekkage in warmtepomp-installatie:

Een traceergastest kan worden gebruikt om een lekkage in uw warmtepomp-installatie te traceren.

E

Vloerverwarming:

Een traceergastest kan worden gebruikt om een lekkage in uw vloerverwarming te traceren.

Als een lekkage is opgespoord, kan de  juiste reparatie uitgevoerd worden. Het is belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten repareren, omdat dit anders kan leiden tot ernstige schade.

Een professioneel lekdetectiebedrijf kan apparatuur gebruiken om de locatie van de lekkage nauwkeurig te bepalen. Ze kunnen ook het type lekkage en de omvang ervan vaststellen. Vind hier de tarieven van Leak check lekdetectie. Of vraag direct een offerte aan.

Leak Check is specialist in het opsporen van lekkages. Bij drukverlies in leidingwerk is met het blote oog niet altijd te zien waar de lekkage zich bevind. Door de lekkage snel op te laten sporen kan verdere schade worden voorkomen.