LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Vergoeding verzekering bij waterschade

Verzekering bij lekkage

Vergoeding verzekering lekkage onderzoek

Vaak wordt een lekdetectie vergoed door uw verzekering. Het wordt namelijk gezien als een schade beperkende maatregel welke voor de verzekeraar van belang is. Om zeker te weten of het lekkage onderzoek in uw geval ook vergoed wordt dient u rechtstreeks contact op te nemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij. Leak Check kan hier geen garanties voor geven en zal de kosten ook altijd rechtstreeks met u afhandelen.

verzekering_waterschade

Gevolgschade lekkage

Wat vergoed de verzekering bij waterschade?

Schade als gevolg van water lekkage wordt vaak vergoed door de opstal of inboedelverzekering. Het gaat dan in het algemeen over schade die veroorzaakt is door neerslag, indirecte neerslag of leidingwater. In veel gevallen wordt acute schade veroorzaakt door hevige regenval vergoed door je inboedelverzekering. Randvoorwaarde is wel dat het gaat om onvoorziene schade, dat wil zeggen dat je de schade dus niet had kunnen voorkomen. Ontstaat schade door achterstallig onderhoud, dan wordt deze meestal niet vergoed.

De opstalverzekering vergoed vaak de schade aan spullen die bij jouw huis horen en beschadigd zijn door de lekkage, maar niet de reparatie om de lekkage te verhelpen. De opstalverzekering dekt in de meeste gevallen wel de kosten die verbonden zijn aan het opsporen van de lekkage door een lekdetectie.

Verzekeraars kunnen onderling nogal verschillen wat betreft de dekking in geval van lekkage. Daarom is het verstandig om te controleren wat jouw opstalverzekering precies dekt door de polisvoorwaarden te controleren.

Lekkage badkamer

Waterschade door een lekkage in badkamer

Een lekkage in je badkamer kan zogenoemde gevolg schade opleveren aan onder andere muren en vloeren. Deze gevolgschade wordt veelal vergoed door de opstalverzekering tenzij aangetoond wordt dat u de schade had kunnen voorkomen. De kosten voor het opsporen van de lekkage door Leak Check wordt meestal ook vergoed, maar de werkelijke reparatie kosten aan het leidingwerk meestal niet.

lekkage_badkamer

Lekkage vloer opsporen

Waterschade door lekkage in een vloer

Waterlekkage kan een vloer ernstig beschadigen. Zo kan houtrot ontstaan of uw laminaatvloer bol komen te staan. De kosten voor reparatie van de vloer kunnen behoorlijk hoog oplopen. De verzekering vergoed vaak de dagwaarde van de vloer en zal een expert langs sturen om de schade te beoordelen. Door middel van lekkage onderzoek kan (verdere) schade beperkt worden en deze zal dan ook in veel gevallen vergoed worden door de verzekering.

 

verzekerd_tegen_waterschade

Actie bij waterschade

Wat te doen bij waterschade

Heb je waterschade, neem dan direct contact op met je verzekering. Zorg dat je foto’s maakt van de schade en vraag goed na welke kosten er onder de dekking van uw eigen verzekering vallen.

Leak Check maakt al haar rapporten zodanig dat verzekeringen deze accepteren als onderliggend bewijsmateriaal in het onderzoekstraject.  U bent echter wel ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de afhandeling met de verzekering, Leak Check blijft hierin een onafhankelijke derde partij.