LEKKAGE? BEL: 0413-249660 info@leakcheck.nl

Projecten

Lekkage plat dak

Lekkage plat dak

In dit appartementen complex was er een daklekkage actief tijdens iedere vorm van neerslag. Een rookproef voeren we uit bij lekkages in de platte dakbedekkingen. Waar rook vrij komt treedt er tijdens een regenbui water onder de dakbedekking.

lekkage_dak_opsporen

Lekkage in installatie

Lekkage waterleiding fabriekshal

De fabriekshal ondervond wateroverlast binnen in de hal. Bij controle van de watermeter bleek dat deze stevig doorliep, dit samen met het wateroverlast duidt op een lekkage van een waterleiding.

Middels traceergas is deze lekkage zeer nauwkeurig te bepalen, zo ook in dit geval. We hebben het traceergas aangesloten op de waterleiding in de meterput. Eenmaal wetende waar de waterleidingen exact onder de vloer liggen zijn we begonnen met het zoeken van het lek. Binnen twee uur is de lekkage gelokaliseerd. De locatie is door ons gemarkeerd en de loodgieter kan worden ingeschakeld.

lekkage_schuin_dak

Lekkage bouwkundig

Lekkage slachterij

Een slachterij (nieuwbouw) ondervond een lekkage onder de spraytunnels, aan ons de taak om de oorzaak hiervan te achterhalen. De afvoeren van de spraytunnels hebben we uitgesloten door middel van kleurstoffen toe te passen, hierdoor worden we naar een bouwkundig probleem gestuurd. De hal is tijdens bedrijfstemperaturen tegen het vriespunt, door de hoge temperatuurverschillen van binnen en buiten de hal gaat een hal uitzetten/krimpen, zo ook in deze situatie. Door de beweging in het gebouw ontstaan er openingen en kieren op cruciale plekken. Wanneer de hal in bedrijf is om de kadavers te sprayen worden deze openingen belast waardoor er beneden de spraytunnels lekkage op treedt. 

lekkage_plat_dak_opsporen